Farin-limpa

Elin skriver:
 
Här är ett klassiskt recept på sötlimpa. Mums med en skiva ost på!
 
 
 
 
2 små limpor
 
25 g jäst
2,5 dl vatten
1/2 dl farinsocker
3/4 tsk salt
1 ägg
ca 415 g rågsikt
 
Smula jästen i en bunke och häll på ljummet vatten. Rör ut jästen i vattnet och rör ner allt utom mjölet. Blanda sedan ner det med och knåda ihop till en jämn deg.  Jäs ca 30 minuter. Knåda degen på ett mjölat bakbord och forma två små limpor. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och jäs 30 minuter till. Sätt under tiden ugnen på 175 grader. Grädda bröden mitt i ugnen 35 minuter och låt svalna under handduk för mjuk skorpa eller utan handduk för en krispigare skorpa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0