Brownies

Elin skriver:
 

När livet hinner ikapp en och man inser att i sommar är jag klar med min treåriga utbidning till måltidsekolog. 5 juni närmare bestämt. Då står jag där, förhoppningsvis med jobb och ny lägenhet. Gah, ibland är livet lite för läskigt.
 
Tur då att man kan äta brownies istället. Dessa svängde Stoffe och jag ihop förra helgen när han var på besök. Många, smarriga bitar blir det!
 
 
 
 
1 långpanna, ca 30 små bitar
 
185 g smör
3 1/4 dl socker
1,5 dl kakao
1 nypa salt
3 tsk vaniljsocker
3 ägg
Knappt 2 dl vetemjöl
80 g hackad valfri choklad ( jag tog vit + marabou japp)
 
1 1/2 dl grädde
200 g mörk choklad
1/2 tsk smör

ev. florsocker + citron/limejuice


Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en långpanna med bakplåtspapper, smörj den och pudra med kakao. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Sikta sedan ner kakaon och blanda därefter ner salt, vaniljsocker och ägg. Sikta ner mjölet och rör tills smeten precis gått ihop. Rör ner chokladhacket. Häll i formen och grädda 20-22 minuter. Låt svalna.

 

Värm upp grädden försiktigt. Hacka chokladen och blanda ner tills den smält. Rör ner smörklicken och låt salna. När både glasyren och kakan är avslvalnade häller du påglasyren. Låt kakan stå över natt i kylen.

 

Jag valde även att dagen efter röra ihop florsocker, vatten och lite limesaft till en glasyr som jag spritsade över. Skär kakan i bitar med en vass kniv. Om du sköljer den med varmvatten emellanåt blir bitarna lättare jämna och snygga.

 

 

RSS 2.0