Morotstillbehör

Elin skriver:
 
När jag tröttnar på att bara äta kokta morötter, och sedan råkar köpa 2 kg morötter till extrapris, blir man kreativ. Här är en version som går att variera i evigheter.
 
 
 
 
1-2 portioner som tillbehör
 
3 morötter
1 klick smör
1/2 rödlök
Cayennepeppar
Salt, peppar
 
Skala och skiva morötterna. Koka dem precis mjuka. Under tiden hettar du upp smöret i en panna och skivar löken. Fräs den mjuk, släng i morötterna och krydda. Serera som tillbehör till någon smaskig mat.
 

Tortellini med grönsaker

Elin skriver:
 
Jösses, vi snackar kaosveckor! De senaste två veckorna har bara varit för mycket av allt, vilket har resulterat i stress-symptom deluxe (magkramper, hjärtklappning osv) samt en mycket otrevlig överansträngning i knät. Förhoppningsvis lugnar åtminstone skolan ner sig lite nu, och nästa vecka väntar en rolig studieresa med tema mat.
 
Så, som ni förstår har inte bloggen varit prioriterad. Men äta måste jag ju trots allt göra. Så här är en enkel grönsakspasta, klar på tio minuter!
 
 
 
 
2 portioner
 
1 paket färsk tortellini
1/2 rödlök
3 tomater
Olivolja
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
Salt, peppar
Parmesan
 
Koka tortellinin enligt förpackningen, ca 3 minuter. Skiva löken och tärna tomaterna. Hetta upp oljan och fräs grönsakerna mjuka. Blanda ner honung, balsamvinäger och krydda. Blanda med pastan och hyvla över parmesan. Klart!
 

RSS 2.0