Havrekakor

Elin skriver:
 

I lördags mådde jag trots allt hyfsat efter matförgiftningen (även om magen fortfarande inte återhämtat sig helt)
så vi gick hem till en klasskompis för katt-gos (hon har två fina ragdolls) och melodifestivals-tittande. Självklart måste man ha kakor med sig att smaska på då =)
 
 
 
ca 40 stycken
 
250 g smör
5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa malen ingefära
75 g choklad + ev. en droppe matolja



Sätt ugnen på 175°C. Blanda sedan ihop alla ingridienser till en smet. Rulla dessa till bollar och platta ut något på en plåt med bakplåtspapper (ca 20 kakor per plåt). Grädda 12-15 minuter och låt svalna. Smält chokladen i vattenbad (tillsätt eventuellt oljan om du vill få chokladen mer flytande) och spritsa över kakorna. Låt stelna och förvara sedan i en lufttät burk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0