Långjästa rågsiktsbullar

Elin skriver:
 

Fick lite otippat halvledigt förra veckan, vilket gjorde att jag åkte hem några dagar tidigare än planerat. Så nästan en hel vecka blev det hemma i finaste Jakobslund inkluderat dubbeldejt med Mickis och blåbärsskogen, finaste Frida och Moa och även en galet mäktig kolapaj...
 
Rågsikt är suveränt att baka bröd på då det håller sig saftig längre. Slänger du ihop denna deg på morgonen kan du som jag baka ut dem när du kommer hem supertrött efter ett träningspass. Och genast blir tisdagskvällen mycket trevligare =)
 
 
 
8 st bullar
 
1/4 paket jäst
250 g vatten
2 msk olja
1/2 msk salt
360 g rågsikt
 
Lös jästen i vattnet ocharbeta sedan ner resterande ingridienser. Täck med plast, eller sätt en plastpåse runt bunken,och jäs i rumstemperatur minst 8 timmar.
 
Forma degen till 8 bullar, rulla dem i lite rågsikt ochlägg på en bakplåtspappersklädd plåt
 
 
. Jäs 30 minuter medans du värmer ugnen till 275 grader. Klipp ett snitt i varje bulle och stoppa in plåten i ugnen. Släng in lite vatten i botten av ugnen och stäng luckan snabbt. Sänk sedan värmen till 225 grader och grädda 12 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0