Mandelkakor
Elin skriver:
Ett recept från Allers ursprungligen. I orginalreceptet står det hasselnötskärnor men jag ersatte dem med motsvarande mängd skållad, mald mandel och det fungerade fint. Min macaron-galna mamma älskade dessa!

ca 35 dubbla
200 g hasselnötskärnor (eller motsvarande mängd mandel)
5 dl florsocker
1 dl äggvita, ca 3 st
kräm1:
1 dl starkt kaffe
ca 1 msk vetemjöl
1 äggula
kräm 2:
125 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1tsk vanilj
Sätt ugnen på 150. Mal nötterna och blanda med florsockret.Vispa vitan till ett hårt skum och rör ner nötterna. Spritsa ut på mjölat bakplåtspapper, som enkronor i storlek. Grädda ca 15 minuter. Mät upp ingredienserna till kräm 1 i en kastrull. Sjud på låg värme under ständig vispning tills krämen tjocknat. Låt kallna medan du gör kräm 2.
Kör ingredienserna till kräm 2 i en matberedare till en mjuk smet. Blanda sedan ner den kalla kräm 1.
Lägg ihop kakorna med krämen emellanKommentarer
Postat av: Malin Aurora
Åh mums!
Trackback