Mandelkakor

Elin skriver:
 

Ett recept från Allers ursprungligen. I orginalreceptet står det hasselnötskärnor men jag ersatte dem med motsvarande mängd skållad, mald mandel och det fungerade fint. Min macaron-galna mamma älskade dessa!
 
 

ca 35 dubbla

200 g hasselnötskärnor (eller motsvarande mängd mandel)
5 dl florsocker
1 dl äggvita, ca 3 st

kräm1:
1 dl starkt kaffe
ca 1 msk vetemjöl
1 äggula

kräm 2:
125 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1tsk vanilj

Sätt ugnen på 150. Mal nötterna och blanda med florsockret.Vispa vitan till ett hårt skum och rör ner nötterna. Spritsa ut på mjölat bakplåtspapper, som enkronor i storlek. Grädda ca 15 minuter. Mät upp ingredienserna till kräm 1 i en kastrull. Sjud på låg värme under ständig vispning tills krämen tjocknat. Låt kallna medan du gör kräm 2.

Kör ingredienserna till kräm 2 i en matberedare till en mjuk smet. Blanda sedan ner den kalla kräm 1.

Lägg ihop kakorna med krämen emellan

Kommentarer
Postat av: Malin Aurora

Åh mums!

2013-05-28 @ 16:14:12
URL: http://vildblommor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0