Utflykts-baguetter

Elin skriver:
 

Mamma införskaffade sigen baguette-plåt för inte alltför länge sedan, och då måste jag ju testa den! Det roliga med den är att det blir små ''hål'' under baguetten,vilket gör att de ser köpta ut. Imponerar på vem som hellst...
 
 
 
 
 
2 baguetter
 
13 g jäst
300 g kallt vatten
1 msk olivolja
1/2 msk salt
1/2 dl sesamfrön
55 g grovt rågmjöl
340 g vetemjöl special
 
Lös jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingridienserna tillen lös deg. Jäs övertäckt i 3 timmar.
Lossa försiktigt degen från bunken och för ut den på ett mjölat bakbord. Dela degen i två bitar men var försiktig så luften stannar kvar i degen. Tvinna bitarna och forma två baguetter. Placera dessa på en baguetteplåt eller på en plåt med bakplåtspapper Låt bröden jäsa medans ugnen värms till 250 grader. Spreja in lite vatten med blomspruta, och efter 5 minuter sänks temperature ntill 200 grader. Baka 10 minuter till. Låt svalna på galler.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0