Anitas rabarberkaka- favorit i repris
Elin skriver:
En kaka som mamma önskade härom veckan. Jag hade visst bloggat om den förut, men den är så smaskig att receptet kommer en gång till!

200 g späd rabarber
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 dl kaffegräddeeller mjölk
Farinsocker (eller strösocker) till rabarberna.
Pärlsocker att strö över
Sätt ugnen på 175. smörj och bröa en form med löstagbar botten. Skölj rabarbern och skär den i centimeter-stora bitar. Vänd den i farinsocker. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omröring. Blanda mjöl, bakpulver och kanel separat och sikta ner i smeten. Blanda i grädden eller mjölken. Smeten ska vara ganska kompakt och trögflytande. Häll ner den i formen och strö över rabarberna. Tryck ner dem lite i smeten och grädda kakan ca 40 minuter.
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 dl kaffegräddeeller mjölk
Farinsocker (eller strösocker) till rabarberna.
Pärlsocker att strö över
Sätt ugnen på 175. smörj och bröa en form med löstagbar botten. Skölj rabarbern och skär den i centimeter-stora bitar. Vänd den i farinsocker. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omröring. Blanda mjöl, bakpulver och kanel separat och sikta ner i smeten. Blanda i grädden eller mjölken. Smeten ska vara ganska kompakt och trögflytande. Häll ner den i formen och strö över rabarberna. Tryck ner dem lite i smeten och grädda kakan ca 40 minuter.
Kommentarer
Trackback