Anitas Rabarberkaka
Elin skriver:
Jag har snöat in totalt på rabarber just nu. Våra monsterrabarber måste ju bli uppätna! Så här kommer nästa recept, rabarberkaka. Receptet är mammas vänninas från början, fast lite ommodifierat av mig.
Anitas Rabarberkaka
200 g späd rabarber
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 dl kaffegrädde
Farinsocker ( eller strösocker) till rabarberna.
Pärlsocker att strö över
Sätt ugnen på 175. smörj och bröa en form med löstagbar botten. Skölj rabarbern och skär den i centimeter-stora bitar. Vänd den i farinsocker. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omröring. Blanda mjöl, bakpulver och kanel separat och sikta ner i smeten. Blanda i grädden. Smeten ska vara ganska kompakt och trögflytande. Häll ner den i formen och strö över rabarberna. Tryck ner dem lite i smeten och grädda kakan ca 40 minuter.
Såsen som är på kakan är créme fraice som är uppvispat med lemon/lime-curd. Galet gott!
Jag har snöat in totalt på rabarber just nu. Våra monsterrabarber måste ju bli uppätna! Så här kommer nästa recept, rabarberkaka. Receptet är mammas vänninas från början, fast lite ommodifierat av mig.
Anitas Rabarberkaka
200 g späd rabarber
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 dl kaffegrädde
Farinsocker ( eller strösocker) till rabarberna.
Pärlsocker att strö över
Sätt ugnen på 175. smörj och bröa en form med löstagbar botten. Skölj rabarbern och skär den i centimeter-stora bitar. Vänd den i farinsocker. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omröring. Blanda mjöl, bakpulver och kanel separat och sikta ner i smeten. Blanda i grädden. Smeten ska vara ganska kompakt och trögflytande. Häll ner den i formen och strö över rabarberna. Tryck ner dem lite i smeten och grädda kakan ca 40 minuter.
Såsen som är på kakan är créme fraice som är uppvispat med lemon/lime-curd. Galet gott!
Kommentarer
Trackback