Ingefäraflarn
Elin skriver:
Snabbakade småkakor som är sjukt goda, vad mer kan man begära? Dock är de väldigt spröda så var lite försiktig i hanteringen av dem...

Spröda ingefärsflarn , ca 20 st
50 g smör
1/2 dl socker
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, socker, ingefära och vaniljsocker smidigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Bred ut smeten, till runda kakor ca 7 cm i diameter, på mjölad plåt . Grädda kakorna mitt i ugnen ca 5 min. Lossa kakorna med vass kniv. Låt svalna.
Snabbakade småkakor som är sjukt goda, vad mer kan man begära? Dock är de väldigt spröda så var lite försiktig i hanteringen av dem...

Spröda ingefärsflarn , ca 20 st
50 g smör
1/2 dl socker
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, socker, ingefära och vaniljsocker smidigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Bred ut smeten, till runda kakor ca 7 cm i diameter, på mjölad plåt . Grädda kakorna mitt i ugnen ca 5 min. Lossa kakorna med vass kniv. Låt svalna.
Kommentarer
Trackback