Korngrynsgröt

Louise skriver:

Nu när det är helg kan man ta sig tid att fixa riktigt härliga långfrukostar.
Idag blev det till att testa något nytt, korngrynsgröt.

Till 4 portioner behövdes:
1½ dl korngryn
3 dl vatten
½-1 msk smör
½ tsk salt
6-7 dl mjölk

Mät upp ris, vatten, smör och salt i en rymlig gryta.
Koka upp och koma under lock på svag värme ca 10 min.
Tillsätt hälften av mjölken, rör om och låt gröten koka upp innan resten av mjölken hälls i.
Lägg gärna i en kanelstång.
Ställ sedan grytan, täckt med lock, på mycket svag värme så att gröten inte bränns.
Låt gröten svälla utan omrärning ovanpå spisen ca 40 min.
Servera med mjölk och sylt, här serverades den med hemmagjort äppelmos.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0