Rågfrallor
Elin skriver:
Smaskiga frallor är alltid välkommet. Här är grundreceptet
1 dl havregryn
2,5 dl vatten
1 msk salt
2 paket jäst
0,5 dl olja
0,5 dl sirap
7,5 dl vatten
12 dl rågsikt
12 dl vetemjöl
Solroskärnor
Linfrön
Börja med att koka upp gröten på havregrynen och vattnet.
Värm sedan degvätskan till fingervarmt, ca 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan.
Blanda sedan ner sirapen saltet och oljan i gröten och häll i bunken med jästen och degvätskan.
Rör ordentligt. Blanda ner rågsikten, vetemjölet, linfrön och solroskärnor och knåda till en jämn deg.
Låt jäsa ca 45 minuter.
Baka sedan ut små frallor på en plåt.
Låt jäsa ytterliggare i ca 15 minuter.
Grädda ca 5-6 minuter.
Smaskiga frallor är alltid välkommet. Här är grundreceptet
1 dl havregryn
2,5 dl vatten
1 msk salt
2 paket jäst
0,5 dl olja
0,5 dl sirap
7,5 dl vatten
12 dl rågsikt
12 dl vetemjöl
Solroskärnor
Linfrön
Börja med att koka upp gröten på havregrynen och vattnet.
Värm sedan degvätskan till fingervarmt, ca 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan.
Blanda sedan ner sirapen saltet och oljan i gröten och häll i bunken med jästen och degvätskan.
Rör ordentligt. Blanda ner rågsikten, vetemjölet, linfrön och solroskärnor och knåda till en jämn deg.
Låt jäsa ca 45 minuter.
Baka sedan ut små frallor på en plåt.
Låt jäsa ytterliggare i ca 15 minuter.
Grädda ca 5-6 minuter.
Kommentarer
Postat av: Tove
Bara så du vet norpar jag detta recept=)
Svar:
Elin Karlsson
Trackback