Rågfrallor

Elin skriver:

Smaskiga frallor är alltid välkommet. Här är grundreceptet


1 dl  havregryn
2,5 dl  vatten
1 msk  salt
2 paket  jäst
0,5 dl  olja
0,5 dl  sirap
7,5 dl  vatten
12 dl  rågsikt
12 dl  vetemjöl
Solroskärnor
Linfrön


Börja med att koka upp gröten på havregrynen och vattnet.
Värm sedan degvätskan till fingervarmt, ca 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan.
Blanda sedan ner sirapen saltet och oljan i gröten och häll i bunken med jästen och degvätskan.
Rör ordentligt. Blanda ner rågsikten, vetemjölet, linfrön och solroskärnor och knåda till en jämn deg.
Låt jäsa ca 45 minuter.
Baka sedan ut små frallor på en plåt.
Låt jäsa ytterliggare i ca 15 minuter.
Grädda ca 5-6 minuter.

Kommentarer
Postat av: Tove

Bara så du vet norpar jag detta recept=)

Svar: Det tycker jag att du ska =)
Elin Karlsson

2012-09-01 @ 22:30:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0