Scones
Elin skriver:
Man tröttnar aldrig på scones. Speciellt inte om man äter dem med marmelad, smör och ost. Just denna marmeland är min nya kärlek efter fikonvarianten. Svarta körsbär är underbart gott!
2 Scones
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl filmjölk
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Fördela sedan ner fetten i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen. Dela den i 2 delar (den ska vara kladdig) och lägg på pålt med bakplåtspapper. Skåra ett kors i varje scones och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen, 250 grader.
Man tröttnar aldrig på scones. Speciellt inte om man äter dem med marmelad, smör och ost. Just denna marmeland är min nya kärlek efter fikonvarianten. Svarta körsbär är underbart gott!
2 Scones
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl filmjölk
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Fördela sedan ner fetten i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen. Dela den i 2 delar (den ska vara kladdig) och lägg på pålt med bakplåtspapper. Skåra ett kors i varje scones och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen, 250 grader.
Kommentarer
Trackback