Lata frallor
Elin skriver:
Busenkla frallor som inte behöver alls mycket arbete, helt perfekt!
10-12 stk
1/2 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl rågsikt
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt honung, olja, salt och mjöl. Låt jäsa under handuk i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader nästa morgon. Ta fram degen och häll ut den på ett mjölat bakbord men knåda inte i den. Häll över lite mjöl och skär degen i bitar. Lägg dem sedan på bakplåtspapepr och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Busenkla frallor som inte behöver alls mycket arbete, helt perfekt!
10-12 stk
1/2 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl rågsikt
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt honung, olja, salt och mjöl. Låt jäsa under handuk i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader nästa morgon. Ta fram degen och häll ut den på ett mjölat bakbord men knåda inte i den. Häll över lite mjöl och skär degen i bitar. Lägg dem sedan på bakplåtspapepr och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Stoppa inte ner en sked i byttan innan degen jäser...
Kommentarer
Trackback