Lata frallor

Elin skriver:

Busenkla frallor som inte behöver alls mycket arbete, helt perfekt!



10-12 stk

1/2 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl rågsikt

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt honung, olja, salt och mjöl. Låt jäsa under handuk i kylen över natten.

Sätt ugnen på 225 grader nästa morgon. Ta fram degen och häll ut den på ett mjölat bakbord men knåda inte i den. Häll över lite mjöl och skär degen i bitar. Lägg dem sedan på bakplåtspapepr och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.



 

Stoppa inte ner en sked i byttan innan degen jäser...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0