Petit Chouxer

Häromdagen insåg både Matilda och jag att vi ville baka Petit Chouxer, eller cream puffs som de också kallas. Så idag kom hon hit och så bakade vi massa smaskiga bollar =)



Smeten var väldigt seg att röra, så använd inte plastslev. Det gick tillslut även om det såg ut som klister. Vi gjorde också hemgjord Lemon curd, som jag kommer att leva på resten av veckan för den blevså god, och fyllde med. Några fyllde vi även med vanlijkräm och ytterligare några med sylt.

Det blev himlans gott och man kan även frysa bollarna ofyllda. Testa detta receptet och du blir inte besviken!




Ca 20 st Petit chouxer.


2 dl Vatten
50 g smör
2 dl vetemjöl
3 stora eller 4 små ägg

Koka upp vatten och fett i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i tagen och vispa kraftigt med en hård slev tills semeten läpper från kanter och botten. Ta kastrullen från värmen och tillsätt uppvispade ägg, lite i taget. Rör snabbt och hårt så att det blandar sig snabbt.

Klicka ut bollar på en plåt och grädda ca 20-25 minuter i 200 grader tills petit chouxerna fått en gyllenbrun färg. Öppna inte ugnsluckan förrens precis i slutet, annars sjunker de ihop.

Låt svalna och dela dem. Fyll dem med något smaskigt + grädde, pudra över florsocker och njut!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0