Focaccia

Här är receptet på den underbara focaccian som vi åt förra helgen, det är tillägnat dig May =)

Den var snyggare gräddad, men när jag skulle fota den hade vi redan ätit upp den...



1 Bröd

25 g jäst
3 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6-7 dl durumvetemjöl
Olivolja till pensling
Torkad rosmarin
Flingsalt

Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och lite mjöl i taget. Arbeta degen smidig och gör du det för hand, knåda minst 5 minuter men gärna längre. Jäs under duk 40 minuter.

Klä en långpanna 20x30 med bakplåtspapper. Ta upp degen och platta ut den i pannan, degen ska vara kladdig. Jäs ca 30 minuter under duk.

Gör hål i brödet med fingrarna( som på bilden) och ringla över olivolja. Strö över rosmarin och salt. Grädda i 225 grader i miten av ugnen, ca 20-25 minuter. Låt brödet svalna lit einnan du skär upp det.

Vill man så kan man trycka ner färsk rosmarin, oliver eller vad man nu råkar tycka om i degen! Se till att trycka ner det ordentligt bara, annars ploppar sakerna upp när du gräddar brödet...

Kommentarer
Postat av: May

Tack! <3

2011-02-25 @ 21:07:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0