Mandelbiscotti
Elin skriver:
Smarriga italienska skorpor, perfekta på en picknick!

100 g smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
2 ägg
50 g grovt hackad mandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kardemumma
Rör fett och socker poröst och blanda sedan ner ett ägg i taget. Tillsätt mandeln och kardemumman. Sikta ner bakpulvret och mjölet och blanda snabbt ihop till en deg. Forma 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 13 minuter. Skär längderna i 2 cm breda, sneda skivor och lägg med snittsidan uppåt. Rosta dem i ytterligare 10 minuter men vänd skorporna efter halva tiden.
Låt sedan skorporna torka några timmar, jag lät mina stå kvar i ugnen på eftervärme och sedan stog de där hela dagen.
Smarriga italienska skorpor, perfekta på en picknick!

100 g smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
2 ägg
50 g grovt hackad mandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kardemumma
Rör fett och socker poröst och blanda sedan ner ett ägg i taget. Tillsätt mandeln och kardemumman. Sikta ner bakpulvret och mjölet och blanda snabbt ihop till en deg. Forma 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 13 minuter. Skär längderna i 2 cm breda, sneda skivor och lägg med snittsidan uppåt. Rosta dem i ytterligare 10 minuter men vänd skorporna efter halva tiden.
Låt sedan skorporna torka några timmar, jag lät mina stå kvar i ugnen på eftervärme och sedan stog de där hela dagen.
Kommentarer
Trackback