Nässelpesto
Elin skriver:
Nässlor bränns och är ett elakt ogräs. Men känner man för att hämnas på dem kan man plocka de små nya nässlorna och mixa dem till en pesto.
Nässelpesto
(ursäkta de lite smått difusa måtten...)
1 skål Nässlor
En näve skållade, hackade, rostade mandlar)
Lite riven parmesan
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Flingsalt, svartpeppar
Rensa och skölj nässlorna. Förväll den en kort stund. Mixa mandeln i en matberedare och släg i nässlor + vitlök + olivolja + kryddor och parmesan. Smaka av och släng i något mer om du tycker att det saknas något.
Peston kan användas till pasta eller som här
Nässlor bränns och är ett elakt ogräs. Men känner man för att hämnas på dem kan man plocka de små nya nässlorna och mixa dem till en pesto.
Nässelpesto
(ursäkta de lite smått difusa måtten...)
1 skål Nässlor
En näve skållade, hackade, rostade mandlar)
Lite riven parmesan
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Flingsalt, svartpeppar
Rensa och skölj nässlorna. Förväll den en kort stund. Mixa mandeln i en matberedare och släg i nässlor + vitlök + olivolja + kryddor och parmesan. Smaka av och släng i något mer om du tycker att det saknas något.
Peston kan användas till pasta eller som här
Kommentarer
Trackback