Auberginelasange
Elin skriver:
Lollo tipsade om en vanlig lasange för några dagar sedan. Här kommer ett vegetariskt recept på lasange, mycket godare tycker jag!
Auberginelasange
ca 3-4 portioner
1 aubergine
1 gul lök
1 burk hela tomater
Lasangeplattor
Riven ost
Salt, peppar
Torkade örter
Olja
Bechamelsås
Smör
Vetemjöl
Mjölk
Börja med att sätta på ugnen på ca 200 grader. Grovhacka löken och skär auberginen i kuber. Fräs dem i lite olja och blanda sedan i tomaterna. Krydda och ställ åt sidan.
Bechamelsås
Jag gör alltid min bechamel på känn så det är därför jag inte har skrivit några mått. Men man smälter iallafall smör, har i vetemjöl och vispar sedan ut redningen med mjölk. Detta låter man koka ihop till en tjock sås.
Börja med lite grönsaksröra i botten på en ugnsfast form. Varva sedan lasangeplattor med såserna och avsluta med bechamelsåsen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills plattorna är mjuka och ytan har fått en fin färg.
Lollo tipsade om en vanlig lasange för några dagar sedan. Här kommer ett vegetariskt recept på lasange, mycket godare tycker jag!
Auberginelasange
ca 3-4 portioner
1 aubergine
1 gul lök
1 burk hela tomater
Lasangeplattor
Riven ost
Salt, peppar
Torkade örter
Olja
Bechamelsås
Smör
Vetemjöl
Mjölk
Börja med att sätta på ugnen på ca 200 grader. Grovhacka löken och skär auberginen i kuber. Fräs dem i lite olja och blanda sedan i tomaterna. Krydda och ställ åt sidan.
Bechamelsås
Jag gör alltid min bechamel på känn så det är därför jag inte har skrivit några mått. Men man smälter iallafall smör, har i vetemjöl och vispar sedan ut redningen med mjölk. Detta låter man koka ihop till en tjock sås.
Börja med lite grönsaksröra i botten på en ugnsfast form. Varva sedan lasangeplattor med såserna och avsluta med bechamelsåsen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen tills plattorna är mjuka och ytan har fått en fin färg.
Kommentarer
Postat av: kriss
åh slurp! ja måste testa!!
Trackback