Rostad paprikasoppa

Elin skriver:
 

Låt er inte luras av den tråkiga bilden, denna soppa blev helt fantastiskt god! Willys hade billiga paprikor, Ica billig parmesan och Coop billig pesto. Allt detta transformerade jag till en helt makalös soppa, rostningen gör verkligen att grönsakerna får en maxad smak. Prova!
 

 
3 portioner
 
5 röda paprikor
1 gul lök
1 röd chilli
4 vitlöksklyftor
Olivolja
1/2 tärning grönsaksbuljong
Salt, peppar, cayennepeppar
1/2 dl färskost
 
Pesto, parmesanost
 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikorna på hälften och klyfta löken på fyra. Halvera chillin och skrapa ur kärnorna. Lägg grönsakerna på en plåt. Lägg även dit vitlöken, men behåll skalet på klyftorna. Ringla över olivolja och rosta sedan grönsakerna ca 30 minuter tills paprikans skal börjar svartna. Låt svalna, och plocka sedan bort skalet på vitlöken och paprikan. Lägg i en gryta och mixa så slätt du kan, späd med vatten undan för undan tills du får en fin soppkonsistens. Smula i buljongen och smaka av med kryddorna. Låt soppan koka upp och rör ner färskosten. Servera med en klick pesto och hyvlad parmesanost.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0