Coleslaw med rödbeta

Elin skriver:
 

Coleslaw är ett gott tillbehör till det mesta och ofta är den baserad på vitkål och morötter. Då jag är allergisk mot råa morötter använde jag istället råriven rödbeta och det blev jättegott och den fick en himla fin färg dessutom. Vill du inte göra en egen majonäs kan du använda färdig, men det är superenkelt att vispa ihop sin egen.
 
 
 
 
Tillbehör till 3-4 portioner
 
1 äggula
ca 1 dl neutral olja
1 tsk senap
1 tsk vitvinsvnäger
Salt, peppar
ca 2-3 dl finstrimlad vitkål
1 rödbeta, skalad och riven
+ turkisk yoghurt
 
Se till att oljan och äggulan har samma temperatur. Blanda gulan med vinäger, salt, senap och peppar. Använd elvisp och tillsätt oljan droppvis under vispning tills majonäsen börjar tjockna. Då kan du hälla oljan i en fin stråle tills majonäsen fått önskad konsistens. Blanda några matskedar med de rivna grönsakerna och rör ner några matskedar turkisk youghurt. Smaka av och hitta en fin balans.
 
 
 
 
Idag har vi filéat fisk för glatta livet i skolan. Här en fin makrill och en sprillans ny filékniv. Nu är jag dock vansinnigt trött och tänker njuta av soffan som aldrig förr...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0