Vegetarisk kålpudding

Elin skriver:
 

Bra recept på matlåde-mat kan man aldrig få för många av. Så här kommer ännu ett, vegetarisk kålpudding. Jag är egentligen lite anti kött-substitut men ibland använder jag qourn- eller sojafärs när det ska bli likt ''orginalrätten''. Jag höftade lite hej vilt som vanlig och har säkert glömt exakt vad jag hade i, så se detta recept mer som en vägledning och härja på fritt i köket!
 

 
 
Kålpudding, massa matlådor (och förlåt för den fulaste maträtten någonsin, den slår nästan den misslyckade linssoppan...)
 
 
3/4 av ett normalstort vitkålshuvud
Smör
Vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paket qournfärs
3-4 msk tomatpuré
1 ägg
2 dl kokt ris
Eventuellt en skvätt mjölk/vatten
Salt, Peppar
3-4 msk sirap
 
Börja med att strimla kålen fint, gärna med en mandolin. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kålen i omgångar. Häll på vatten mot slutet och låt det koka in i kålen så den blir mjuk och vattnet avdunstar. Låt kålen svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök och fräs mjuk i lite smör i en kastrull. Blanda ner qournfärsen och tomatpurén. Ta av kastrullen från plattan och tilsätt ägget, ris och eventuellt mjölk/vatten tills färsen fått en smidig konsistens. Krydda med salt och peppar.
 
Bottna en ugnsfast form med ett lager kål, sedan färs, kål, färs och så kål på topppen. Ringla över lite sirap och grädda sedan kålpuddingen ca 45 minuter. När den svalnat är det lättare att skära upp snygga bitar till matlådan och den går utmärkt att frysa.
 

Kommentarer
Postat av: Ck

Byt rubrik!
Detta är ingen vegetarisk kålpudding!
Den innehåller ÄGG!

2016-03-13 @ 13:43:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0