Saltbakade rödbetor

Elin skriver:
 
När man bakar något i ett tjockt lager av salt behålls fuktigheten kvar i råvaran vilket ge ett saftigt och smakrikt resultat. Hel rotselleri, och även lax, går utmärkt men här hade jag ett knippe färska rödbetor som fick sig ett salttäcke. Tänk bara på att skrapa bort saltet ordentligt innan du äter dem.
 

 
Rödbetor
Grovtsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Täck en form med folie (för att slippa hacka bort salt ur formen...) och fyll den sedan med rikligt med grovt salt. Skrubba rödbetorna noga men behåll skalet och lägg dem sedan i saltet så det täcker. Baka tills de är mjuka, runt 30-50 minuter beroende på hur stora de är. Skala dem och avnjut dem sedan, gärna med en klick smör...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0