Bönbiff med betor
Elin skriver:
Man får inte leka med maten. Men att vara kreativ vid uppläggningar är skoj. Kan jag dessutom hävda att jag pluggar är det ännu bättre! Tyvärr minns jag inte exakt hur jag gjorde biffen, så se detta mer som inspiration.

Bönbiff med variation på beta samt kokt dinkel.
Rödbetschips: Hyla betorna extremt tunt på mandolin (en halv beta per plåt...). Sprid ut dem på bakplåtspappers-klädd plåt, ringla över olivolja + strö över lite salt och grädda tills de är krispiga och torra, ca 1 timme (vänd på dem under tiden).
Dinkeln blötlade jag över natten och kokade sedan ca 1 timme.
Betorna på biffen är tunnt skivade och marinerade i lite vitvinsvinäger och en nypa socker + lite olja.
Bönbiffen gissar jag på att jag hade i lite lök, ett gäng egenkokade svarta bönor (ca 200 g?), 1 ägg, kryddor, några matskedar maizena och så vände jag dem i ströbröd innan jag stekte dem i olja.
Kommentarer
Trackback