Sconesmuffins med morot och äpple
Elin skriver:
Igår hade vi experiment-dag i köket i skolan, vilket resulterade i absurda mängder pasta. Himla trevligt, men ack så mättande. Det blev ravioli med spenat, getost och mandelfyllning, västerbottens-tortellini och diverse andra hittepå-fyllningar (samtliga med ost). Sedangjorde vi även en spenat och getostlasagne, mums!
Här kommer dock ett recept klippt ur en bostadsbilaga i lokaltidningen. Jag förstod mig inte riktigt på receptet, för ingen vätska var medskriven. Så jag höftade i lite filmjölk, och resultatet blev en sconesliknande muffin. Fungerar perfekt med lite smör på till fikat.

ca 8-10 st
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 msk bakpulver
Kanel, kardemumma, ingefära
1/2 dl smör
1 litet rivet äpple
1 liten riven morot
+ ca 1-2 dl filmjölk
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kryddor. Tärna ner smöret och arbeta in det i degen så det blir smuligt. Tillätt äpple, morot ochfilmjölk tills konsistensen blir som en ganska fast smet. Fördela i muffinsformar i en muffinsplåt och grädda i 10-15 minuter.

Ravioli och tortellini med brynt smör, parmesanost och lite rostad mandel.
Kommentarer
Trackback