Saffransdoftande fisksoppa

Louise skriver:

Dags för ännu en härlig matkasse från jobbet.
Bara att sätta igång.
 
4 port.
Ingredienser:
350 g fiskfilé i bitar, här fick vi långarygg
2 st potatisar
1 st gul lök
2 st tomater
0,5 st fänkålsstånd
0,5 st röd paprika
1 msk smör
0,5 pkt saffran (0,25 g)
1 tsk curry
2 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong av tärning
1 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
 
 
Gör så här:
Skala potatis och lök, Skär dem i sockerbittstora kuber.
Skålla och skala tomaterna och skör dem samt övriga grönsaker i tärningar.
Fräs potatis, fänkål, och lök i smör i en stor kastrull på svag värme några minuter. De ska inte ta färg.
blanda ner paprika och tomattärningar.
Tillsätt saffran och curry. Fräs ytterligare några minuter.
späd med vin och buljong. Låt sjuda några minuter.
Vispa ner crème fraiche så att den smälter och blandar sig väl med buljongen.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Lägg i fisken delad i 2-3 cm stora bitar och sjud några minuter. Inte för länge då fisken kan falla sönder.
Strö över persilja och dill och servera grytan direkt tiillsammans med ett gott bröd.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0