Klimatsmart rotsellerisoppa

Elin skriver:

Idag är jag ledig från skolan, vilket inte innebär att jag är ledig. Nepp, jag sitter och skriver en hemtenta med den lilla nätta uppgiften att skapa en vision om ett hållbart livsmedelssystem med utgångspunkt i dagens problem. Puh!
Det känns faktiskt ganska lungt då inlämmningen är om drygt två veckor och jag blir nog (kanske) färdig idag. Lite småfix på det bara så blir det nog bra.
 
En lösning är att äta mindre kött (check!) och att äta närproducerat och svenskt. Tänk då så bra att ni får recept på en klimatsmart rotsellerisoppa. Billig är den också, som en liten bonus =)
 
 
 
 
3-4 portioner
 
ca 500 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
Några kvistar rosmarin
Olja
Creme Fracie, mjölk eller grädde
Vatten
Kryddor efter smak
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skala och tärna rotsellerin i cm-stora bitar. Skala och halvera löken. Lägg löken, oskalade vitlöksklyftor och rotsellerin på en plåt och blanda med olja, salt och peppar. Rosta sedan tills de är mjuka, ca 45 minuter. Mixa grönsakerna (utan vitlöksskal!) släta med vatten och rosmarinen. När konsistensen är som en puré kan du tillsätta creme fraiche, mjölk eller grädde till önskad konsistens. Koka upp soppan och smula i grönsaksbuljongen samt. Krydda efter smak.  Klicka i turkisk yoghurt och servera med bröd.

Kommentarer
Postat av: Elin

Våran föreläsare sa att det där med när producerat inte spelar än jättestor roll, den största problemet är i produktionen själv.

Svar: Sant. Men kan man äta närproducerat blir det ju ännu bättre =)
Elin Karlsson

2013-03-16 @ 11:35:36
URL: http://livinginthesilvercity.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0