Kycklingben med kryddris och citronyoghurt

Louise skriver:

Så var det dags för ytterligare en matkasse från jobbet med fantastiskt härliga inspirerande ingredienser.
 

Ingredienser till 4 port.

16 kycklingben
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk honung
salt och peppar
1 gul lök
2 msk smör
½ tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
4 port ris
½ citron
2 dl matyoghurt
½ gurka
65 g. mangoldskott
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
 
Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Blanda ihop olja, soja och honung och pensla blandningen på kycklingen. Salta och peppra. Stek i mitten på ugnen ca 30 minuter.
 
Skala och hacka löken.
 

Hetta upp smöret i en rymlig kastrull på medelvärme tills detblir gyllenbrunt. Fräs spiskummin några sekunder. Tillsätt lök och fräs den mjuk.
 
Blanda ner gurkmeja och ris och rör om. Tillsätt vatten och salt enligt anvisningarna på rispaketet och koka riset.
 
Riv skalet och pressa ut saften ur citronen och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
 
Dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna och skiva den sedan. Vänd ner den och mangolden i riset.
 
Servera kyckligen med ris och citronyoghurt.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0