Skogsbärscheesecake

Elin skriver:
 
Ni vet, jag och cheesecake. Det är ett livslångt äktenskap. Nog sagt.
 
 
 
Måååånga bitar + lite extra till morgondagens fika
 
 
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
ca 2 dl frysta blandade bär, jag valde hallon, lingon och blåbär
Några msk potatismjöl

Ta upp bären ur frysen och blanda med potatismjölet.

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten, gärna med bakplåtspapper i. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

Fyll på med smet och varva med bär. Avsluta med bär på toppen. Grädda kakan i 30-40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Den ska dallra lite, den sätter sig i kylen.

Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

 

 
Nu ska jag mentalt ladda för föreläsningar mellan 9-4 imorgon, gah....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0