Parmigiana
Elin skriver:
Detta är en av mina absoluta favoriträtter. Tomatsås, krämig ost och så pasta. Kan det bli bättre?

2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
1 skvätt vinäger
Lite honung
Salt, peppar, oregano
Ev. vatten
Olivolja
1 aubergine
Olja
1 mozzarella ( minst!)
Riven parmesan
Börja med att hacka lök och vitlök. Fräs i olja och häll på honung och vinäger. Häll på tomaterna + eventuellt vatten. Krydda och låt puttra minst en halvtimme.
Skiva under tiden auberginen och salta. Låt den ligga ca 30 minuter. Torka av den och stek den gyllene i rikligt med olja.
Sätt ugnen på 200 grader. Varva aubergine, skivad mozzarella och tomatsås i en form. Avsluta med mozzarella och riven parmesan. Gratinera ca 20 minuter eller tills osten smält och blivit gyllene. Severa med pasta.

Kommentarer
Trackback