Citron och blodapelsinmarmelad
Elin skriver:
Känner ni för en C-vitaminboozt i det eviga snökaoset eller bara har några citrusfrukter som ligger och skräpar? Perfekt, koka en marmelad!

Citron och blodapelsinmarmelad, 1 liten burk
1 citron
1 liten blodapelsin
Vatten
Syltsocker, ca 90 g
Börja med att skära av skalet från frukterna med en vass kniv. Se till att inte få med det vita. Strimla skalet fint. Skär sedan fruktköttet i små bitar. Lägg i en kastrull och häll på ca 1-2 dl vatten. Väg det som du lagt i kastrullen och tillsätt sedan socker. Sockret ska väga hälften av citrusröran + ca 10 gram. I mitt fall vägde massan ca 170 g och då tog jag 90 g socker. Ställ in ett fat i kylen
Koka sedan kraftigt ca 5-10 minuter. Skumma under tiden. Ta lite marmelad och lägg på det kalla fatet. Går det att göra ett streck i den och den inte rinner ihop är den klar. Häll upp på en varmburk och låt svalna i kylen.
Kommentarer
Trackback