Honeycomb / Hokey Pokey

Elin skriver:
 

Om ni nu inte har hunnit göra julgodis än är detta räddaren i nöden. Det tar 10 minuter från början till slut och smakar sådär klistrigt och sött. perfekt med andra ord. Akta tänderna bara! Här har ni orginalreceptet.
 
 
 
 
 
110 g socker
4 msk ljus sirap
1 1/2 tsk bikarbonat
 
Blanda socker och sirap i en tjockbottad kastrull. Låt småkoka några minuter (rör inte!). Ta från plattan och rör snabbt ner bikarbonat. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta int eut smetenutanlåt stelna och bryt sedan i bitar.
 
 
 
Ja, och uppstår detta problem är kokande vatten en bra lösning! Socker stelnar förvånansvärt fort...
 
Nu ska jag fira smakernas återkomst genom attbaka en mjuk pepparkaka och äta alldeles för mycket smet...
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0