Ajvarfisk
Elin skriver:
Har ni smakat ajvar relish någon gång? En väldigt god paprikaröra som finns att köpa lite överallt. Jag köper min i en rolig matbutik i Örebro, Ali Baba. De har bland annat mat från mellanöstern och Asien och affären är skojig att botanisera i. I en vanlig butik kan man hitta en eller två sorters ajvar, på Ali Baba hade de runt 7 sorter.
Har man nu väl köpt sin paprikaröra kan man laga denna fiskrätt. Inspirationen kommer härirån.

3-4 portioner
1 paket fryst sej, torsk eller liknande
1,5 dl vispad grädde
1,5 dl ajvar relish
''1 näve'' fryst, tinad spenat (den fryst i puckar)
1 dl riven ost
Salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda grädde, spenat och ajvar samt kryddor. Fördela röran över fisken i en form. Toppa med riven ost och ställ i ugnen ca 15-20 minuter tills fisken är klar. Servera med ris och grönsaker.
Ibland begås det blodbad i mitt kök...

Eller så kan man förklara det med att granatäpplen är svåröppnade...
Nu ska jag spendera kvällen framför nobelmiddagen på tv =)
Kommentarer
Trackback