Vegetarisk lasagne med keso

Elin skriver:
 

När man gör en lasagne kan man lika gärna trycka på ordentligt så man får ett gäng matlådor, så denna sats är för en liten långpanna. Ger ca 6 portioner.
 
 
 
 
 
6 portioner
 
500 g keso
1 gul lök
1 purjolök
1 stor morot
2 vitlöksklyftor
Några blad vitkål
500 g krossade tomater
250 g passerade tomater
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 dl grädde
Olja, Salt, Peppar + örtkryddor
+ Lasagneplattor och riven ost
 
Hacka purjon och löken. Fräs mjuka i olja. Skala och riv moroten och strimla vitkålen. Släng ner i kastrullen och fräs en stund till. Häll på tomaterna och grädden, samt pressa ner vitlöksklyftorna. Krydda och smaka av med sambal oelek. Låt koka ihop runt 20 minuter, men gärna längre.
 
Sätt ugnen på 225 grader. Varva tomatsås, lasagneplattor och keso i en liten långpanna. Avsluta med lite tomatsås och riven ost påtoppen. Grädda tills lasagneplattorna är mjuka,ca 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0