Morotssås till pasta
Elin skriver:
När man har en minimal frys och bara kan frysa in saker i plastpåsar är grytor och krämiga pastasåser finfint. Bara att tina långsamt,koka valfritt tillbehör kvällen före och vips, matlåda dagen därpå! Här är en smaskig morotssås som är jättegod till spagetti.

3-4 portioner
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paket krossade tomater + ev. vatten
1 dl grädde
Olja
Salt, Peppar
Massa färska örter, gärna oregano
Riven parmesan
Finhacka löken och vitlöken och fräs dem mjuka i olja. Skala och grovriv morötterna. Tillsätt dem i kastrullen och fräs en stund. Häll i de krossade tomaterna + eventuellt vatten om såsen är för tjock. Koka tills mrötterna mjuknat och såsen blivit krämig, ca 20-30 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med kryddor, salt och peppar. Servera med pasta och en himla massa parmesan!
Kommentarer
Postat av: karoline
SHIT vilka bra maträtter du gör!
Tack för inspirationen <3
Kram
Svar:
Elin Karlsson
Trackback