Lejonhuvuden

Louise skriver:
Lejonhuvuden är en klassisk kinesisk rätt med stora maffiga köttbullar i soja med fin kål till... Låter det inte helt fantastiskt? Bara namnet, lejonhuvuden... jag var bara tvungen att testa.
 
 
4 portioner:
Ingredienser:
150 g purjolök
500 g blandfärs
2 msk kinesisk soja
1 msk potatismjöl
½ dl vatten
½ kapsel grönsaksfond
1 tsk salt
1 tsk riven färsk ingefära
1-2 krm nymald vitpeppar
1 msk rapsolja till stekning
 
Kålen:
1½-2 dl vatten
½ kapsel grönsaksfond
1 msk riven färsk ingefära
2 msk kinesisk soja
2 msk konjak
450 g spetskål
 
Gör så här:
Snitta purjolöken på längden och skölj den väl. Dela den i bitar och skär först i strimlor som sedan finhackas.
Blanda purjolök, färs, soja, potatismjöl, vatten, fond, salt, ingefära och peppar. Blanda väl och forma 12 stora köttbullar med blöta händer så att smeten inte fastnar.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek köttbullarna på strax över medelvärme ca 5 min.
Vänd dem ofta så att de får stekyta runt om. Tillsätt vatten, fond, ingefära, soja och konjak.
Låt småkoka under lock ca 20 min. Skölj och strimla kålem.
Blanda ner den mellan köttbullarna i pannan när det är ca 5 minuter kvar på koktiden.
Servera med kokt ris.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tove

Mmums, det såg jättgott ut=)

Svar: Det var det =)
Elin Karlsson

2012-09-13 @ 18:37:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0