Kryddstark äppelpaj

Louise skriver:
 

Nu när det är höst och mörkt ute måste man passa på att ha massor med fin-fika. Äppelpaj passar hur bra  som helst till detta ändamål, gärna med lite extra krydda. En smulpaj går snabbt och enkelt att slänga ihop. Själv serverar jag den gärna på farmors fina porslin som jag ärvt...
 
Ugn: 225°C
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk strösocker
200 g smör
1 msk solrosfrön
4 äpplen
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen muskot
 
 
Gör så här:

Blanda mjöl, socker, smör, solrosfrön i en skål. Smula ihop det med fingrarna.
Skala äpplen, skiva dem, krydda dem med kanel, ingefära, kardemumma, muskot och socker.
Smula över degen.
Grädda i 18-20 min.
Servera med glass och vaniljsås.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0