Rabarberpaj
Louise skriver:
Har skördat den första rabarbern på balkongen. Det är verkligen fantastiskt att kunna skörda sin egen rabarber fast man bor i lägenhet. Har lyckats övervintrat den 2 vintrar nu... hopppas p åatt det fortsätter gå lika bra. Vad ska man då göra med den första rabarbern? Paj så klart...
Ingredienser för 2 personer:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk smör
100 g margarin
lite lagom kardemumma
5 stjälkar späd rabarber
1 msk socker till rabarbern

Gör så här:
Smörj en ugnsfast form.
Skiva rabarbern tunnt och lägg i formen.
Strö över socker.
Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
Tillsätt smöret genom att skära det i små bitar och använd
sedan fingrarna för att bearbeta in smöret i degen.
Strö sedan degen över rabarbern.
Grädda i 225°C i ca 15 minuter.
Servera med vispad grädde, järna med lite lemoncurd (receptet är på apelsin, men det går lika bra med citron) i.
Mums!!!

Har skördat den första rabarbern på balkongen. Det är verkligen fantastiskt att kunna skörda sin egen rabarber fast man bor i lägenhet. Har lyckats övervintrat den 2 vintrar nu... hopppas p åatt det fortsätter gå lika bra. Vad ska man då göra med den första rabarbern? Paj så klart...
Ingredienser för 2 personer:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk smör
100 g margarin
lite lagom kardemumma
5 stjälkar späd rabarber
1 msk socker till rabarbern

Gör så här:
Smörj en ugnsfast form.
Skiva rabarbern tunnt och lägg i formen.
Strö över socker.
Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
Tillsätt smöret genom att skära det i små bitar och använd
sedan fingrarna för att bearbeta in smöret i degen.
Strö sedan degen över rabarbern.
Grädda i 225°C i ca 15 minuter.
Servera med vispad grädde, järna med lite lemoncurd (receptet är på apelsin, men det går lika bra med citron) i.
Mums!!!

Kommentarer
Trackback