Brownietårta med hallonmousse

Louise skriver:

Tårtrecept har  det varit ganska ont om på denna blogg... det är ju inte alltid det är tillfälle att servera tårta, men idag skulle jag få finbesök samt att jag nyligen fyllt år, så då var det bara att slå till...
 
 
Browniebotten
120 g mörk choklad (Jag tog 100g vanlig 70% finchoklad och 20g choklad med citron och ingefära)
100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
smör till formen
 
Hallonmousse
1 pkt frysta, tinade hallon (250g)
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
hallon, blåbär och vispad grädde till garnering
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta av från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Rör ner mjölet.
3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på botten av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
4. Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker. Ta från värmen. Rör ner vaniljsockret.
5. Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i hallongelén/purén då den börjat stelna någont (den ska fortfarande vara lite rinnig).
6. Bred hallonmoussen över browniebotten (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
7. Lossa tårtan ur formen, dra ev av bakplåtspappret och lägg tårtan på ett fat. Garnera med spritsad grädde, färska hallon och färska blåbär.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0