Smulpaj
Äpplepaj är något av det bästa som finns. Faktiskt så är det så. När allt annat är jobbigt tröstar ingetså bra som äpplepaj med hemgjord vaniljsås. Såsreceptet dyker upp här senare, men här är pajen!
Smulpaj, till ca 4 pers
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl socker
2 stora äpplen
1 persika
2-3 msk Farinsocker
Smör och Kanel till stekning
Sätt ugnen på 200 g. Börja sedan med att skala äpplena och skiva dem i tunna klyftor. Stek dem sedan i smör och kanel. Häll på farinsockret och karamellisera dem tills de är mjuka. Skiva persikan och blanda ner den.
Finfördela smöret ihop med mjöl och socker till en smulig deg. Smöra en ugnssäker form och lägg i frukten. Smula över degen och strö över lite extra farinsocker. Grädda i ugnen ca 20 minuter tills pajen fått färg. Servera med hemgjord vaniljsås.
Smulpaj, till ca 4 pers
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 dl socker
2 stora äpplen
1 persika
2-3 msk Farinsocker
Smör och Kanel till stekning
Sätt ugnen på 200 g. Börja sedan med att skala äpplena och skiva dem i tunna klyftor. Stek dem sedan i smör och kanel. Häll på farinsockret och karamellisera dem tills de är mjuka. Skiva persikan och blanda ner den.
Finfördela smöret ihop med mjöl och socker till en smulig deg. Smöra en ugnssäker form och lägg i frukten. Smula över degen och strö över lite extra farinsocker. Grädda i ugnen ca 20 minuter tills pajen fått färg. Servera med hemgjord vaniljsås.
Kommentarer
Trackback