Äppelkräm

Louise skriver:

Min snälla mamma hade med sig en hel kasse äpplen hemifrån senast hon kom på besök, så då passade jag på att koka både mos och kräm.
Äppelkräm - underbart!

Ingredienser:

ca 3/4 kg syrliga äpplen
4 dl vatten
ca ½ dl socker
1 kanelstång
1½ msk potatismjöl + ½ dl vatten



Gör så här:
Skala äpplena, kärna ur och skär dem i bitar.
Koka upp vatten, socker och kanel.
Lägg i frukten och koka den mjuk.
Rör ut potatismjölet i ½ dl kallt vatten.
Ta kastrullen från värmen.
Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Krämen ska sedan bara koka upp.
Servera den avsvalnad eller kall med mjuk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0