Tigerkaka

Elin skriver:

Tänk vilket bra jobb man har när de helt plötsligt säger: Kan inte du baka lite tills på söndag? Jo visst sade jag och slängde ihop två äppelkakor. Av ingridienserna som blev över råkade det bli en tigerkaka också. Hoppsan.



1 tigerkaka

2  ägg
2 dl socker
50 gram smör
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Ca 1-2 msk kakao



 

Sätt ugnen på 175 grader.  Smörj en sockerkaksform och bröa den runtom med ströbröd.
Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver i äggblandningen. Smält smöret och rör ner den i smeten tillsammans med mjölken. Rör om tills smeten blir jämn. Sikta ner kakao i hälften av smeten.
Häll ut lite av den vita smeten i formen. Häll sedan över den mörka och varva. Grädda i ca 25-30 minuter.  Använd en provsticka för att kontrollera att den inte är kladdig i mitten. Ta ut och låt den svalna lite innan den vänds upp och ner.

 


Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren

Så gott! Det enkla är oftast det godaste :)

2011-10-21 @ 21:09:31
URL: http://www.helenaljunggren.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0