Stekt strömming med potatismos

Louise skriver:

Idag hade jag och syrran kvalitetssöndag med utflykt till diverse affärer och shopping.
Sen stektes det strömming för glatta livet, och potatismos till så klart. Dessutom en gammal klassiker som vi kallar mormorsgurka men andra kallar pressgurka... Mums! Sen tillverkades det en chokladpudding oxå, men den kommer inte hamna här, för den blev inte riktigt som den skulle =)


Ingredienser

Strömming, ca 200 g per person
Rågströbröd
Salt
Peppar

Potatismoset:
Potatis, så mycket man tror går åt
Lite lagom med palsternacka
Standardmjölk
Smör
Peppar
Salt
Muskot

Gör så här:
Börja med moset.
Skala potatis och palsternacka.
Skär i bitar och koka mjuka i saltat vatten.
Medan potatisen kokar så pannera strömmingen, ihoplagda två och två, i ströbröd kryddat med salt och peppar.
Stek gyllenbruna i varm panna med smör.
När poatisen är mjuk häll av vattnet och kör med elvispen tills potatisen är mosad.
Lägg i en stor klick smör.
Späd med mjölk till lagom konsistens.
Krydda med salt, peppar och muskot.

Vi hade pressgurka och rödkålssallad med apelsin till.
Pressgurkan görs enkelt med gurka som skivats med osthyvel, 1 msk 24% ättika och 2 msk socker.
Blanda allt och lägg i en skål.
Sätt gärna något tung över så gurkan pressas.

Smaklig måltid.

Kommentarer
Postat av: Orgeltanten

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!!! Räsermumma! Vad grymma ni är!

2011-10-16 @ 20:07:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0