Boeuf Bourguignon

Louise skriver:
Härliga lördag! Efter en sväng på chokladmässan åkte vi hem och jag satte igång projekt matlagning...
Riktigt härlig köttgryta med ett riktigt gott rödvin! Mums!!!!


Ingredienser till 4 portioner:

800 g benfritt nötkött, t.ex. högrev
3 gula lökar
150 g chaminjoner
8 vitlöksklyftor
smör
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
2 msk kalvfond
5 dl rött vin
salt och peppar

Till servering:
Klyftpotatis



Gör så här:
1. Skär köttet i bitar. Skala och skiva löken. Dela svampen om den är stor. Skala och hacka vitlöken.
2. Fräs löken och svampen i smör i en gryta så att den får färg. Tillsätt vitlök, timjan och lagerblad. Fräs                   ytterligare 2 minuter.
3. Tillsätt kött, vin och fond. Koka grytan utan lock på medelstark vörme ca 1 timme eller tills köttet är mört.
Späd eventuellt med ltie vatten då och då. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med klyftpotatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0