Trattkantarellsoppa

Louise skriver:

För några helger sedan begav vi oss ut i skog och mark för att fylla skafferiet och frysen med smaskigheter.
Vad svamp det fanns! Det riktigt vimlade av trattkantareller... så någon dag senare använde jag en del av fyndet till denna fantastiska soppa.

4 port.

Ingredienser:
300 g färska rensade trattkantareller
3 st scharlottenlökar
1 st vitlöksklyfta
2 msk smör
1 msk vetemjök
1 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl mellangrädde eller vispgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
0,75 dl torr sherry
1 dl persilja till garnering



Gör så här:

1. Skär svampen i bitar. Finhacka lök och vitlök och låt steka med kantarellerna i smör i en kastrull.  Fräs tills vätskan kokat in, ca 5 min.

2. Pudra över mjölet och rör om så att det blandas med svampen och löken. Slå på vatten och grädde under omrörning. Smula i bunljongtärningarna och låt det hela koka sakta i 10 min.

3. Salta och peppra och tillsätt vinäger, som hjälper till att ta fram den fina svampsmaken. Häll till sist i sherryn.

4. Soppan blir slätare om man mixar den med mixerstav.  Garnera med persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0