Våfflor till frukost

Louise skriver:

Idag serverades det våfflor till furkost, ja, snarare till brunch då. Vi missade ju våffeldagen ifredags så vi tog igen det idag med våfflor, grädde och hjortronsylt. Mums!



Ingredienser:
ca 10 laggar

150 g smör
4 dl vetemjöl (jag tog 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl för jag tycker det blir godare så).
2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl kallt vatten
2 dl mjölk

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna något.
Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en blandningsskål.
Vispa i vatten och mjölk och vispa till en slät smet.
Vispa i det smälta, avsvalnade smöret.
Grädda våfflorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0