Våfflor till frukost
Louise skriver:
Idag serverades det våfflor till furkost, ja, snarare till brunch då. Vi missade ju våffeldagen ifredags så vi tog igen det idag med våfflor, grädde och hjortronsylt. Mums!

Ingredienser:
ca 10 laggar
150 g smör
4 dl vetemjöl (jag tog 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl för jag tycker det blir godare så).
2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl kallt vatten
2 dl mjölk
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna något.
Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en blandningsskål.
Vispa i vatten och mjölk och vispa till en slät smet.
Vispa i det smälta, avsvalnade smöret.
Grädda våfflorna.
Idag serverades det våfflor till furkost, ja, snarare till brunch då. Vi missade ju våffeldagen ifredags så vi tog igen det idag med våfflor, grädde och hjortronsylt. Mums!

Ingredienser:
ca 10 laggar
150 g smör
4 dl vetemjöl (jag tog 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl för jag tycker det blir godare så).
2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl kallt vatten
2 dl mjölk
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna något.
Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en blandningsskål.
Vispa i vatten och mjölk och vispa till en slät smet.
Vispa i det smälta, avsvalnade smöret.
Grädda våfflorna.
Kommentarer
Trackback