Bärsuffléer
Elin skriver:
Detta är nog mitt mest lyckade misslyckande någonsin! Från början skulle det bli knäckiga äppelpajer, men när de gräddades i ugnen reste smeten sig jättemyket och det blev mer som en sockerkakssmet istället. Helt magiskt gott! Man kan desutom variera bären, t.ex har jag provat med plommon, jordgubbar, rabarber och äpple. MEn blåbär var nog godast hittills!
2 bärsuffléer
1,25 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 st ägg
50 g smält smör
Blåbär + Socker ( gärna farinsocker)
Ev. lite potatismjöl utrört i vatten ( beroende på vilka bär du använder)
Börja med att sätta ugnen på 175 g. Smörj sedan små portionsformar med smör.
Koka sedan ihop blåbär med socker och eventullt potatismjöl till en tjock kräm.
Smält smöret och blanda ned ägget. Sikta ihop de torra ingridienserna och blanda ner med smörblandningen. Fördela ären i botten på formarna och toppa med smeten ( den ska vara kladdig ). Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter tills smeten rest sig och fått färg. Den ska kännas som en sockerkaka.
Avnjut gärna med vispad grädde blandan med turkisk youghurt.
Detta är nog mitt mest lyckade misslyckande någonsin! Från början skulle det bli knäckiga äppelpajer, men när de gräddades i ugnen reste smeten sig jättemyket och det blev mer som en sockerkakssmet istället. Helt magiskt gott! Man kan desutom variera bären, t.ex har jag provat med plommon, jordgubbar, rabarber och äpple. MEn blåbär var nog godast hittills!
2 bärsuffléer
1,25 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 st ägg
50 g smält smör
Blåbär + Socker ( gärna farinsocker)
Ev. lite potatismjöl utrört i vatten ( beroende på vilka bär du använder)
Börja med att sätta ugnen på 175 g. Smörj sedan små portionsformar med smör.
Koka sedan ihop blåbär med socker och eventullt potatismjöl till en tjock kräm.
Smält smöret och blanda ned ägget. Sikta ihop de torra ingridienserna och blanda ner med smörblandningen. Fördela ären i botten på formarna och toppa med smeten ( den ska vara kladdig ). Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter tills smeten rest sig och fått färg. Den ska kännas som en sockerkaka.
Avnjut gärna med vispad grädde blandan med turkisk youghurt.
Kommentarer
Postat av: Bodypalace
härlig blogg du har, man blir ju alldeles hungrig bara att kika här inne lite
Postat av: Jakubelida
I LOVE THIS PAGE. IT LOOKS REALLY NICE. KEEP IT UP
Trackback