Körsbärsmarmelad

Elin skriver:

Att göra sylt eller marmelad är ine så svårt egentligen. Speciellt inte när man använder syltsocker. Det enda som är lite småjobbigt är att kärna ur ett kilo körsbär för hand, men om man använder en hårnål blir det i alla fall lite lättare.



2 burkar sylt/marmelad

ca 900 g urkärnade körsbär
ca 500-600 g syltsocker

Blanda ihop sockret och bären i en stor kastrull. Koka sedan upp och koka kraftigt i 10 minuter( för en fast konsistens, typ marmelad). Vill du ha sylt så koka aningen kortare. Skumma sedan av marmeladen( ta bort bubblorna på ytan). Häll upp blandningen i varma, rengjorda burkar och ställ att svalna. Plättlätt!




Ta en större kastrull från början om du inte vill ha fastbränt socker på hela spishällen.
Och tro mig ,det vill du inte, jag har testat...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0