Chocolate Cupcakes
Elin skriver:
Jag lovade ju att skriva recepten på mina cupcaces från Afternoon tea-fikat , och här kommer chocolate cupcaces:
6 stycken
6 msk rumsvarmt smör
85 g strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg, lätt vispade
70 g vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
Rör smör, socker och vaniljsocker luftigt. Tillsätt äggen, lite åt gången och rör kraftigt. Sikta sedan ner mjölet, kakaon och bakpulvret och vänd ner det i smeten. Fördela i 6 muffinsformar och grädda i 180 grader ca 15 minuter tills cupcacsen är torra när du sicker en sticka i dem. Låt svalna.
Frosting:
4 msk rumsvarmt smör
115 g florsocker
25 g smält choklad
1 tsk kakao
Marshmallows och citronmellis till garnering
Rör smöret luftigt i en stor skål. Sikta ner florsockret och kakaon och rör slätt. Tillsätt chokladen och rör slätt. Bred på cupcacsen och garnera med marshmallows och citronmellisblad.
( Om frostingen är för hård kan man micra den försiktigt några sekunder i taget till en smidigare konsistens)
Jag lovade ju att skriva recepten på mina cupcaces från Afternoon tea-fikat , och här kommer chocolate cupcaces:
6 stycken
6 msk rumsvarmt smör
85 g strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg, lätt vispade
70 g vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
Rör smör, socker och vaniljsocker luftigt. Tillsätt äggen, lite åt gången och rör kraftigt. Sikta sedan ner mjölet, kakaon och bakpulvret och vänd ner det i smeten. Fördela i 6 muffinsformar och grädda i 180 grader ca 15 minuter tills cupcacsen är torra när du sicker en sticka i dem. Låt svalna.
Frosting:
4 msk rumsvarmt smör
115 g florsocker
25 g smält choklad
1 tsk kakao
Marshmallows och citronmellis till garnering
Rör smöret luftigt i en stor skål. Sikta ner florsockret och kakaon och rör slätt. Tillsätt chokladen och rör slätt. Bred på cupcacsen och garnera med marshmallows och citronmellisblad.
( Om frostingen är för hård kan man micra den försiktigt några sekunder i taget till en smidigare konsistens)
Kommentarer
Trackback