Banoffeé-paj

Elin skriver:

Om ni inte har ätit Banoffeé-paj har ni inte levt. Eller ja, nästan i alla fall. För detta är något av det godaste som finns! det är någon spciellt med kombinationen kex,bananer, kolasås och grädde. Pajen är inte speciellt svår att göra heller så sätt igång bara!




Banoffeé-paj

300 g digestivekex
150 g smör
1 burk kondenserad mjölk
2 bananer
Vispad grädde
Riven choklad eller kakao

Börja med att smälta smöret. Mixa sedan kexen i en matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant och ställ i kylen minst en timme men gärna över natten.

Lägg burken med konsenserad mjölk i en vattenfylld kastrull och låt småkoka 3 timmar för en fast kolasås. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten.

När du så öppnar burken ska såsen se ut ungefär såhär :



Smeta på kolasåsen på kexbottnen och lägg över tunnt skivade bananbitar.

 

Toppa sedan pajen med vispad grädde och riven choklad/kakao. Om du kan vänta så blir pajen ännu godare efter en stund i kylskåp. Ta sedan en riktigt stor bit och njut!

 

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0